Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-05-02@15:44:56 GMT

رشد 20 درصدی پرداخت عوارض خودرو

تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۲۶۶۸۱

رشد 20 درصدی پرداخت عوارض خودرو

به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز،  وحید عرب ، در خصوص  محاسبه، نحوه پرداخت و تسهیلات پرداخت عوارض خودرو، گفت:  با توجه به یکسان بودن بهای عوارض خودرو در سراسر کشور و به استناد بند (ب) ماده 43 قانون مالیات بر ارزش افزوده، مالک خودرو می تواند عوارض خودرو را براساس مبلغ اعلامی خودروها توسط سازمان امور مالیاتی پرداخت کند و مطابق بند (ب) ماده 46 قانون مزبور، شهروندان می‌بایست، عوارض سالیانه خودرو تحت مالکیت خویش را به حساب شهرداری شهرشان واریز کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی در مورد نحوه محاسبه عوارض خودرو داخلی و وارداتی در سال 1398 با بیان اینکه عوارض خودروها به استناد قوانین مالیات بر ارزش افزوده، بر مبنای 1/5 (یک ونیم) در هزار قیمت فروش کارخانه برای خودرو های داخلی محاسبه می شود، گفت: برای خودروهای وارداتی نیز  1/5 در هزار  از مجموع ارزش گمرکی و حقوق ورودی آنها محاسبه می شود.



عرب با بیان اینکه ارزشگذاری قیمت کلیه خودروها توسط سازمان امور مالیاتی به شهرداری ها اعلام می‌شود، گفت: از خودروهای وانت تک‌کابین، کامیونت، کامیون و تریلر که دارای پلاک انتظامی تهران هستند، براساس مصوبات شورای شهر و درچارچوب اخذ عوارض محلی، به میزان یک در هزار ارزش خودرو ، عوارض سالیانه محاسبه و اخذ می‌شود.



مدیر کل تشخیص و وصول درآمد شهرداری تهران در تشریح روش‌های پرداختی عوارض با بیان اینکه شهروندان می‌توانند از طریق مراجعه حضوری به دفاتر خدمات الکترونیک شهر و دفاتر پیشخوان خدمات دولت، عوارض خودرو خود را پرداخت کنند، گفت: همچنین  از طریق سامانه اینترنتی شهرداری تهران،  از طریق ثبت نام در سامانه تهران من عوارض خودرو خود را پرداخت کنند.



وی در مورد عدم پرداخت عوارض خودرو گفت: به  استناد بند (الف) ماده 42 قانون مالیات برارزش افزوده در صورتی که عوارض خودرو  در سال مورد نظر پرداخت نشود یا کمتر از میزان مقرر پرداخت شده باشد؛ مالک  علاوه بر  اینکه می بایست نسبت به پرداخت عوارض و مابه التفاوت آن اقدام کند، مشمول جریمه ای به میزان دو درصد در ماه (24درصد در سال)، می شود که جریمه مذکور قابل بخشودگی نیست.



عرب در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شهرداری تهران چه تسهیلاتی را برای پرداخت سریع عوارض خودرو ایجاد کرده است، گفت: شهرداری تهران با راه اندازی سامانه تهران من ، این امکان را برای شهروندان تهرانی، میسر کرده که بدون مراجعه حضوری به دفاتر خدمات، نسبت به پرداخت کلیه عوارض پایدار شهرداری اعم از عوارض خودرو ، عوارض طرح ترافیک و عوارض نوسازی و عمران شهری اقدام کنند و لازم است ابتدا شهروندان در سامانه فوق ثبت نام کنند و علاوه بر معرفی خودرو تحت مالکیتشان و پرداخت عوارض خودرو از طریق حساب بانکی اقدام کنند.



وی با بیان اینکه تقسیط پرداخت عوارض سالیانه  خودرو نیز در این سامانه پیش بینی شده است گفت:  چنانچه اطلاعات خودروی مورد نظر دراین سامانه موجود نباشد، شهروندان می توانند با خود اظهاری و بارگذاری مدارک خودروی خود در سامانه ، نسبت به  تشکیل پرونده خودرو اقدام کنند و عوارض متعلقه را پرداخت کنند.



عرب در مورد میزان استقبال شهروندان در پرداخت عوارض سال گذشته با بیان اینکه پرداخت عوارض خودرو در سال 1397 نسبت به سال قبلش به میزان 20 درصد رشد کیفی در مبلغ و به جهت کمی 12درصد  در تعداد خودروها، رشد داشته است گفت: این مهم به دلیل بهبود نظام وصول، اطلاع رسانی شهرداری تهران و همچنین ارسال پیامک به تلفن همراه مالکین خودروهای بدهکار با پلاک انتظامی تهران میسر شده و البته دقت داشته باشید که  بهای عوارض خودرو در سال 1397 نسبت به سال قبل آن براساس جدول‌های ارزشیابی سازمان امور مالیاتی تغییرات قابل توجهی نداشته است .

 

خودرونویس

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: شهرداری عوارض اقتصاد جام نیوز خودرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۲۶۶۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت عوارض آزادراهی دیگر شرط صدور بیمه‌نامه نیست

با ابلاغ جدید بیمه مرکزی، شرط پرداخت بدهی‌های عوارض آزادراهی برای صدور بیمه شخص ثالث لغو شده است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با ابلاغ رسمی بیمه مرکزی از 17 تیرماه سال 1402 صدور کد یکتای بیمه‌نامه شخص ثالث منوط به مفاصاحساب عوارض آزادراهی و بزرگراهی شد و در صورت بدهی بیمه‌گذار، سامانه سنهاب کد یکتا صادر نمی کرد.

بیمه مرکزی البته تأکید کرده بود که  بدهی جریمه‌های راهنمایی و رانندگی ربطی به بیمه‌ها ندارد و  فقط بدهی عوارض آزادراهی و بزرگراهی در صدور بیمه‌نامه شخص ثالث بررسی می‌شود.

این بخشنامه البته واکنش های متعددی را درباره کاهش آمار بیمه شخص ثالث را به همراه داشت و نامه ‌نگاری هایی درباره لغو این شرط با وزیر اقتصاد انجام شده بود.

برهمین اساس نیز رئیس کل بیمه مرکزی در بخشنامه ای به صنعت بیمه شرط صدور بیمه نامه شخص ثالث بعد از تسویه بدهی عوارض آزادراهی را لغو و تأکید کرد: شرط اخذ مفاصاحساب بدهی‌های ناشی از عوارض آزادراهی از متقاضیان خدمات بیمه شخص ثالث توسط شرکت‌های بیمه گر لغو شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تحقق ۱۲۴ درصدی درآمد حاصل از عوارض ساختمانی در قم
  • بیش از ۱۲۲ میلیارد تومان عوارض آلایندگی در اراک پرداخت شد
  • افزایش ۳۰ درصدی نرخ عوارض آزادراه‌های کشور | نرخ جدید عوارض آزادراه ها را ببینید
  • حذف شرط پرداخت عوارض آزادراه برای بیمه شخص ثالث
  • لغو شرط پرداخت عوارض آزادراهی برای صدور بیمه شخص ثالث
  • حذف شرط پرداخت عوارض آزادراهی برای صدور بیمه شخص ثالث
  • پرداخت عوارض آزادراهی دیگر شرط صدور بیمه‌نامه نیست
  • صادرات سیب زمینی مشمول عوارض ۶۰ درصدی شد
  • کاهش ۶۵ درصدی شکایت تهرانی‌ها در حوزه پسماند/ تهران از پاریس تمیزتر است
  • کاهش ۶۵ درصدی شکایت تهرانی‌ها در حوزه پسماند/ تأثیر افزایش حقوق پاکبانان در نظافت پایتخت