Web Analytics Made Easy - Statcounter

کسانی که خودرو شخصی دارند حتما برای یکبار هم که شده گذرشان به مراکز تعویض پلاک افتاده است؛ در این مراکز به دلیل نبود سیستم یکپارچه سراسری، مشکلات زیادی برای مردم ایجاد می‌شود و گاهی مجبور به پرداخت چندباره عوارض شده‌اند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  عصراترک از بجنورد، پرداخت عوارض یکی از راه‌های تأمین درآمد شهرداری برای اداره و توسعه شهر است، به عبارت دیگر شهروندان به نسبت برخورداری از امکانات شهری و استفاده از فضاهای شهری ملزم به پرداخت عوارض به شهرداری‌ها می‌شوند و کسانی که مالک واحد مسکونی، تجاری یا خودرو هستند، سالانه قبوض عوارض شهرداری را دریافت می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 شهرداری‌ها در کشور تابع ضوابط و مقررات قانونی هستند و از آن‌جا که شهرداری‌ها، مؤسسه‌ ای خصوصی و غیرانتفاعی محسوب می‌شوند، هزینه‌ی خدماتی که به شهروندان ارایه می‌کنند را باید بر اساس تعرفه‌ها و قوانین مصوب و پارامترهایی که برای اشخاص حقیقی و حقوقی مشخص شده، از شهروندان همان شهر دریافت و شهر را اداره کنند و این هزینه‌ها، از محل جمع‌آوری عوارض و بهای خدمات شهری تأمین می‌شود.

متاسفانه موضوع پرداخت عوارض خودرو در زمان تعویض پلاک تبدیل به معضلی برای شهروندان شده است که طی سال ها همچنان گلایه مندی هایی را به همراه دارد.

یکی از مشکلات این حوزه این است که عوارض خودرو هر شهرداری مربوط به همان شهرداری است و معمولا هر شهرداری سامانه جداگانه ای دارد که مستقل است و به دلیل نبود یکپارچگی باعث دردسرهایی برای خریداران و فروشندگان خودرو می شود، همچنین گاها برخی شهرداری ها عوارض پرداخت شده در شهرهای دیگر را نمی پذیرند و مراجعه کننده را مجبور به پرداخت مجدد عوارض می کنند تا ارائه خدمات دهند.

 

عدم استقبال شهرداری های کشور از سامانه یکپارچه سازی عوارض خودرو

این درحالی است که در سال های اخیر شهرداری ها و اتحادیه های مختلف به منظور سهولت در امور مردم اقدام به راه اندازی سامانه ها و پلتفرم های مختلفی کرده اند که به دلیل یکپارچگه نبودن، سامانه جدیدی از سال گذشته توسط اتحادیه های سازمان ملی حمل و نقل کشور راه اندازی شده است، که سامانه سمیع نامیده شده است که از خلاصه عبارت «سامانه ملی یکپارچه عوارض» برداشت شده است و خدمات مختلفی را در حوزه عوارض ارائه می کند.

در سایت سمیع به نشانی اینترنتی  saamie.ir امکان پرداخت عوارض خودرو به صورت الکترونیکی وجود دارد و دیگر رانندگان نیازی به مراجعه حضوری به شهرداری ها و یا سازمان ملی حمل و نقل کشور جهت پرداخت عوارض خود را ندارند.

این سامانه در حال حاضر، برای کلیه رانندگان کشور قابل دسترس بوده و رانندگان می توانند به منظور استعلام عوارض خودرو و یا پرداخت آن ها به سایت سمیع وارد شوند و از طریق این سامانه اقدام به استفاده از خدمات شهرداری ها کنند.

نکته قابل توجه این است که تاکنون تنها 10 درصد از شهرداری های کشور نسبت به استفاده از این سامانه اقدام کرده اند و به دلیل عدم توجه به این سامانه یکپارچه همچنان مشکلاتی برای مردم ایجاد می کند.

 

مجبور به پرداخت چندباره عوارض شدیم

محمدزاده یکی از شهروندان بجنوردی که برای پرداخت عوارض خودرو به دفتر پیشخوان دولت مراجعه کرده است، در گفتگو با خبرنگار عصراترک اظهار داشت: عوارض خودرو را در شیروان واریز کرده ام و به دلیل این که سامانه متصل نیست و من برگه پرداخت را همراه ندارم مبلغ یک میلیون و 900 هزار تومان عوارض چند سال با هم را مجبور به پرداخت شدم.

وی ادامه داد: اگر این سامانه سراسری است در هر نقطه ای که عوارض پرداخت می شود، باید در دسترس باشد که ما مجبور نشویم عوارض را چندباره پرداخت کنیم.

رستمی، یکی دیگر از شهروندان بجنوردی اضافه کرد: متاسفانه در سال 98 عوارض خودرو را در بجنورد پرداخت کرده بودم، اما چون برگه عوارض همراه نداشتم برگه ای به من دادند که باید عوارض را از سال 84 به بعد واریز کنم.

 

 

 

به روزرسانی نکردن سامانه پرداخت عوارض در بجنورد

وی با بیان اینکه وقتی اعتراض کردم، گفت: مسئول رسیدگی به این حوزه در دفتر پیشخوان گفت، سامانه ای که استفاده می کنند دو سال است که برای آنها نصب و راه اندازی شده و اطلاعات سامانه قبلی به این سامانه منتقل نشده است و به روز نیست.

رستمی گفت: به دلیل کوتاهی های مسئولان این حوزه، من باید چندین بار عوارض را پرداخت کنم، در صورتی که در عصر ارتباطات نباید احتیاج به حضور در این مکان باشد و باید به صورت مجازی بتوان تمام کارها را انجام داد.

غلامنژاد یکی دیگر از شهروندان بجنوردی خاطرنشان کرد: سامانه ای که استفاده می کنند هیچ اطلاعات ثبت شده ای ندارد و وقتی اطلاعات هر خودرویی زده می شود، مدت زمان زیادی طول می کشد تا شهرداری آنها را تایید و باعث تلف شدن وقت مراجعه کنندگان می شود.

 

عوارض خودرو سالانه به شهرداری ها ابلاغ می شود

سید محمود سیامکی، مدیر درآمد شهرداری بجنورد در گفتگو با خبرنگار عصراترک در رابطه با موضوع پرداخت عوارض خودرو اظهار داشت: از ابتدای سال جاری یک باجه ویژه پرداخت عوارض شهرداری در محل تعویض پلاک بجنورد مستقر شده تا مردم به راحتی بتوانند عوارض خودروشان را پرداخت کنند.

سیامکی گفت: ساعت کاری این باجه نیز همچون ساعت اداری از  8 صبح الی  13و 30 ظهر است.

وی ادامه داد: عوارض خودرو براساس قیمت فروش کارخانه است که در 15 دیماه هر سال توسط دارایی به شهرداری ها ابلاغ می شود.

سیامکی اضافه کرد: قانون عوارض خودرو، مالیات بر ارزش افزوده ای است که در مجلس تصویب می شود و طبق قانون تبصره 6 ماده 42، مقرر شده که عوارض در گذشته یک در هزار قیمت کارخانه باشد که اکنون این قیمت  1.5 در هزار شده است و به طور نمونه برای یک خودرو 200 میلیونی، عوارض خودرو 300 هزار تومان برای یک سال است.

مدیر درآمد شهرداری بجنورد توضیح داد: همچنین در ماده 43 قانون عوارض خودرو، تمام وسایل نقلیه شامل سواری، وانت ها باید 1.5 در هزار قیمت خودرو را عوارض پرداخت کنند.

وی خاطرنشان کرد: همچنین مقرر شده که خودروهایی که عمر بیش از 10 سال دارند و فرسود می شوند، باید علاوه بر میزان عوارض تعریف شده سالانه، 10 درصد عوارض نیز اضافه واریز کنند، زیرا این خودروها در آلودگی هوا سهم دارند.

 

عوارض شهرداری هر شهر، مختص آن شهر است

سیامکی با اشاره به اینکه عوارض شهرداری هر شهر مربوط به آن شهر است، بیان داشت: از سال گذشته سازمان همیاری شهرداری ها به صورت کشوری، سامانه ای را طراحی و به اجرا درآورده است که عوارض خودرو توسط هر شهرداری در تمام شهرها در این سامانه بارگذاری شود که افراد در هر نقطه ای از کشور بدون هیچ مشکلی به سابقه عوارض خودرو دسترسی داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه سامانه به دلیل مشکلات فنی که دارد، خیلی مورد استقبال شهرداری ها قرار نگرفته است، گفت: پیش از این در شهرداری بجنورد سامانه ای فعال بوده که طی دو سال گذشت تغییر کرده و اطلاعات در سامانه جدید بارگذاری می شود.

 

عوارض خودرو در تمام شهرهای کشور یکسان است

سیامکی با اشاره به اینکه مقرر شده تا سازمان حمل و نقل و پایانه ها، اطلاعات سامانه قبلی را در سامانه جدید بارگذاری کند، گفت: براساس گلایه مندی ها که از مردم به دست ما می رسد ظاهرا این اطلاعات به روز رسانی نشده است.

وی با بیان اینکه میزان عوارض خودرو در تمام شهرهای کشور یکسان است، گفت: نکته قابل توجه این است که بسیاری از همشهریان براین اساس که گمان دارند، عوارض در شهرهای کوچک تر ارزان قیمت تر است، عوارض بجنورد را برای پرداخت به شهرداری هایی همچون حصار می برند.

سیامکی در انتها افزود: از مردم تقاضا داریم که عوارض خودرو هر شهر در همان شهرداری پرداخت شود که صرف امور خدماتی شهری شود.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: پرداخت عوارض خودرو مجبور به پرداخت عوارض خودرو عوارض شهرداری شهرداری ها سامانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۵۹۲۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرط پرداخت عوارض آزادراه برای بیمه شخص ثالت حذف شد

به گزارش همشهری آنلاین ، بیمه مرکزی البته تأکید کرده بود که بدهی جریمه‌های راهنمایی و رانندگی ربطی به بیمه‌ها ندارد و فقط بدهی عوارض آزادراهی و بزرگراهی در صدور بیمه‌نامه شخص ثالث بررسی می‌شود.

این بخشنامه البته واکنش های متعددی را درباره کاهش آمار بیمه شخص ثالث را به همراه داشت و نامه ‌نگاری هایی درباره لغو این شرط با وزیر اقتصاد انجام شده بود.

برهمین اساس نیز رئیس کل بیمه مرکزی در بخشنامه ای به صنعت بیمه شرط صدور بیمه نامه شخص ثالث بعد از تسویه بدهی عوارض آزادراهی را لغو و تأکید کرد: شرط اخذ مفاصاحساب بدهی‌های ناشی از عوارض آزادراهی از متقاضیان خدمات بیمه شخص ثالث توسط شرکت‌های بیمه گر لغو شد.

کد خبر 848433 منبع: تسنیم برچسب‌ها بیمه شخص ثالث خبر مهم خودرو - ایرانی

دیگر خبرها

  • لزوم توانمندسازی بازرسی کار / تقدیر از شهرداری اصفهان برای پیاده‌سازی نظام یکپارچه HSE
  • بیش از ۱۲۲ میلیارد تومان عوارض آلایندگی در اراک پرداخت شد
  • بزودی صدور دسته چک منوط به ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان خواهد شد
  • حذف شرط پرداخت عوارض آزادراه برای بیمه شخص ثالث
  • آغاز فروش فوق العاده و پیش فروش محصولات سایپا+جدول
  • شرط پرداخت عوارض آزادراه برای بیمه شخص ثالت حذف شد
  • لغو شرط پرداخت عوارض آزادراهی برای صدور بیمه شخص ثالث
  • حذف شرط پرداخت عوارض آزادراهی برای صدور بیمه شخص ثالث
  • پرداخت عوارض آزادراهی دیگر شرط صدور بیمه‌نامه نیست
  • رای شورای رقابت درباره تغییر خودروی ثبت نامی در سامانه یکپارچه